Blog Post

Thuiswerken

Desiree Pennings • jun. 05, 2019

Nooit saai op mijn thuiskantoor

Sommige zzp’ers werken vanuit een kantoor, anderen huren een flexplek of werken bij hun opdrachtgevers. Ik werk vanuit huis. Sommige mensen vinden dat saai, maar die zijn nog nooit bij mij thuis geweest!

Als ik thuis aan het werk ben, heb ik altijd gezelschap. Er ligt altijd wel een kat op mijn bureau te slapen of de hond ligt eronder. Soms komt er iemand voorbij voor een knuffel of met een speelgoedje dat weggegooid moet worden. Dat biedt mij de optimale gelegenheid om even pauze te houden, want als ik niet uitkijk, schiet dat er nog wel eens bij in.

Valkuilen
Thuiswerken betekent geen reistijd. Ik stap uit bed en ben op kantoor. Daar heb ik uitzicht op mijn achtertuin en wanneer het mooi weer is, verhuis ik naar de tuintafel. Ben ik klaar met werken, dan zet ik mijn computer uit en begin ik aan het avondeten. En dat is meteen een valkuil: thuiswerken betekent afleiding.

Extra flexibel
De vaatwasser moet nog leeg, er ligt stof op de kast, even de wasmachine aanzetten... De verleiding is groot om ‘even’ nog een klusje hier en daar te doen. Wat in de praktijk betekent dat je minder gedaan krijgt dan je zou willen of dat je pauze overgeslagen wordt. Gelukkig werk ik inmiddels al zo lang als zzp’er dat ik hiermee wel om weet te gaan. Overdag is voor mijn werk en ’s avonds en de vrije dagen zijn voor het huishouden. En heb ik het echt druk, dan staat de computer ook in de avonduren zo weer aan. Flexibiliteit dus.

Nooit saai
En dan is er nog een voordeel dat een nadeel heeft: ik werk ook thuis als mijn dochtertje thuis is. Dat betekent dat ik haar vaker zie dan de meeste moeders, want op kantoor neem je meestal je kind niet mee. Maar het betekent ook extra afleiding. Gelukkig weet Jaimey zich erg goed te vermaken, slaapt ze ’s avonds goed in en is de oppas meestal aanwezig wanneer ik mijn werk moet doen.

Mensen en dieren genoeg dus en zeker geen saaie werkomgeving. Ik begrijp eigenlijk niet waarom niet meer mensen vanuit huis werken. Waarom samen op een saai kantoor zitten als je ook kunt genieten van de luxe in je eigen huis? Ik zou niet anders meer willen.

door Desiree Pennings 24 aug., 2020
Spreek je de doelgroep aan met je of u? Het allerbelangrijkste is: wees consequent.
Netwerken is eng, maar ook  leuk. Je leert nieuwe mensen kennen en je leert van elkaar.
door Desiree Pennings 05 aug., 2020
Netwerken is eng, maar ook leuk. Je leert nieuwe mensen kennen en je leert van elkaar.
Terwijl Jaimey op de schommel heen en weer zwiert, blaas ik bellen naar haar toe.
door Desiree Pennings 10 jun., 2020
In deze nare coronaperiode probeer ik toch mooie herinneringen te maken samen met mijn kinderen. Zo zie ik de positieve kanten van deze tijd in.
Vandaag is het Wereldmilieudag. Met zijn allen kunnen we de wereld een stukje mooier maken.
door Desiree Pennings 05 jun., 2020
Vandaag is het Wereldmilieudag. Een goed iets, want aan het milieu mag best meer aandacht geschonken worden. We kunnen met zijn allen iets doen aan het vernietigen van de wereld, al is de bijdrage nog maar klein.
door Desiree Pennings 08 mei, 2020
Op 8 februari is Zoë geboren. En nu mag ik weer aan de slag!
door Desiree Pennings 16 jan., 2020
Vandaag was mijn laatste werkdag voor mijn zwangerschapsverlof. Volgende maand verwacht ik mijn tweede kindje. Ik heb de laatste projecten afgerond, alles netjes achtergelaten en nu is het tijd om uit te rusten voor de bevalling. Ik hoop dat alles goed zal gaan en laat het weten wanneer mijn meisje geboren is. Tot over een tijdje! Foto: Demi's Design
door Desiree Pennings 12 dec., 2019
Vijf tips om productiever te werken
door Desiree Pennings 21 okt., 2019
Een gezin, huishouden, werk en ook nog hobby's? Moeilijk te combineren. Want alles draait om tijd!
door Desiree Pennings 08 okt., 2019
Tekst en fotografie zijn vrienden voor het leven. Ik combineer ze en schrijf met inkt en licht.
door Desiree Pennings 08 jul., 2019
Iedereen kan toch schrijven? Waarom zou je dan een tekstschrijver inhuren?
Meer posts
Share by: